Wie ik ben.

Mijn naam is Marwytske Sprong-Venema. Ik ben fysiotherapeut en heb afgelopen twintig jaar op verschillende gebieden in de gezondheidszorg gewerkt. Sinds twaalf jaar werk ik in een ziekenhuis. Ik sta als hulpverlener regelmatig voor de vragen waarom de ene mens moeilijker herstelt van zijn aandoening dan de ander. En waarom kunnen we sommige klachten niet goed verbeteren. Ik wilde een oplossing voor mensen met onbegrepen klachten, vage klachten of klachten waar de Westerse geneeskunde geen oplossing voor heeft.

 

Ik ben op zoek gegaan naar een mogelijke verklaring daarvoor en heb me verdiept in de Traditionele Chinese geneeskunde. 

 

Ik heb mijn diploma Klassieke Acupunctuur behaald aan de Academie voor Chinese geneeswijze 'Qing-Bai' in Amersfoort. Tijdens deze opleiding heb ik voor veel (onbegrepen) klachten een andere kijk op ziekte en gezondheid gekregen.  De theorie en de toepassing van de Chinese geneeskunde zijn voor mij van zoveel waarde geweest dat ik besloot een eigen acupunctuur praktijk te beginnen. Ik moest hiermee aan de slag!

 

­

gallery/dsc04627